In het begin van de nieuwe maand willen we graag nog drie product updates uitlichten die 2Solar software heeft ontwikkeld de afgelopen weken.

Productrestricties

Laat alleen nog maar relevante producten zien met de nieuwe functionaliteit van 2Solar software: Productrestricties. Hiermee kan je jouw productenlijst verkleinen per bron, groep of leadtype. Wil je bijvoorbeeld voor jouw Warmtepomp leads alleen de producten tonen die van toepassing zijn? Dit kan nu.

Nog meer uitbreidingen voor de materiaallijst

De materiaallijst op de installatiepagina is de lijst met producten uit de geselecteerde offerte. Zoals in de vorige Feature Friday is aangestipt wordt deze lijst telkens slimmer en flexibeler. Je kan bijvoorbeeld de materiaallijst aanpassen en/of uitbreiden om het compleet te maken voor een geslaagde installatie. Daarnaast zijn er mogelijkheden om klantgegevens en materiaallijst door te sturen naar ERP systemen zoals Exact, AFAS, Navision.

Materiaallijst exporteren en pdf genereren

De nieuwe uitbreiding is een mogelijkheid om de materiaallijst te exporteren naar een csv. Bestel je producten per klant? Dan is dit een perfecte manier om de producten gemakkelijk op een rijtje te krijgen en bijvoorbeeld te importeren bij de groothandel of ander systeem.
Daarnaast hebben we ook een nieuw document type toegevoegd: de materiaalijst pdf. Hier kan je vooral focussen om de materiaallijst in een format naar keuze te tonen om hem daarna bijvoorbeeld op te sturen naar de groothandel of je eigen opslag.

Belgische investeringspremie

Aangezien btw niet teruggevraagd kan worden in België zijn de terugverdientijden voor pv-systemen iets minder rooskleurig dan in Nederland. Er is echter wel een manier om de prijs iets aantrekkelijker te maken. Wie vanaf 2021 nieuwe zonnepanelen in gebruik nemen in België, komt in aanmerking voor een eenmalige premie van netbeheerder Fluvius*. 2Solar software heeft een mogelijkheid gemaakt om op de offertepagina de investeringspremie te kunnen invullen. Dit bedrag zal niet de totaalprijs van de offerte beïnvloeden. maar wordt wel meegenomen in de berekeningen in 2Solar software. Bijvoorbeeld in de terugverdientijd, de grafieken en tabellen wordt deze premie meegenomen.

Thuisbatterijen

De investeringspremie kan ook nog hoger worden wanneer een thuisbatterij wordt aangeschaft. Dit wordt telkens normaler in ons buurland**. 2Solar software zit hier bovenop en zal in de toekomst ook de (automatische) calculaties toevoegen en productinformatie uitbreiden om thuisbatterijen zowel in Nederland als België met gemak te kunnen verkopen aan je klanten.

* https://www.vlaanderen.be/eenmalige-investeringspremie-van-de-netbeheerder-voor-zonnepanelen-vanaf-2021

** https://www.engie.be/nl/blog/zonnepanelen/vlaamse-premie-thuisbatterijen/

Heb je het antwoord gevonden?